Olenkin jo höpissyt lankakaupasta alakerrassamme. Oikeastaan se onkin Husqvarna-ompelukoneliike, jossa on myytävänä myös paljon kivoja lankoja. Tänään kävin tutustumassa puotiin.

Liikkeen omistaa suomalainen Auli. Kummallista, että täällä Ruotsissa tai siis Södertäljessä, lähes kaikki käsityöalanliikkeet on ulkolaisten pitämiä, usein suomalaisten. Työkavereistani yksikään ei ole käsitöiden harrastaja. Voisi luulla, että koko harrastus on kuollut viimeisen tai viimeisten sukupolvien myötä. Vierailuni Tukholman käsityömessuilla taas todisti aivan päinvastaista. Väkeä oli kuin pipoa.

Kokeilin skannata ostokseni. Lopputulos huono.

 18222.jpg

Hapsulankaa, 2mm:n bambupuikot, helmiä ja kuitti. Valuuttana Skr.

Ajattelin minäkin kokeilla helmikirjailua neulomalla. Olen lukenut, että helmien pujottelu lankaan on työlästä. Keksin (tai sitten olen lukenut niksin jostakin) käyttää langanpujottelijaa apunani. Ja kas, helmet sujahtivat ihan kivasti lankaan. Aloin sitten neuloa ranteen lämmittäjää ja hups, langassa olikin solmu jo parin kerroksen jälkeen. Ongelmanratkaisua miettiessäni päätin tulla päivittämään blogiani.

 

Swappisukan tarina eli kuinka voin olla näin pöljä

Saatuani Riitun neuloman sukan ja kerän Nalle-lankaa aloin innolla toteuttamaan sukalle paria työmatkaneuleena. Luin ohjeen pikaisesti läpi. Helppo, totesin ja aloin neuloa. Vähän ihmettelin, että oma neulomukseni tuntuu jotenkin pehmeämmältä, vähemmän napakalta kuin saamani sukka. Jatkoin neulomista. Sukkani näytti selvästi pienemmältä kuin parinsa.

Illalla olin jo varma asiasta. Langan on täytynyt jotenkin vaihtua. Tai sitten minä olen tullut vanhuudenhöperöksi. Surffailin Novitan sivuille tarkistaakseni asian. Eipä löytynyt tätä väriä nykyisestä värikartasta, ei Nallen eikä 7Veljeksen. Nalle oli 100g kerällä, joten päättelin sen olevan vanhempaa vuosikertaa. Jatkoin neulomista. Päätin tehdä lyhyemmän sukanvarren, jotta kerä riittäisi kahteen sukkaan.

18219.jpg

Sukat kuin kaksi marjaa

Meilasin sukkaparilleni kysyäkseni onko mahdollista, että lanka olisi vaihtunut. Riitu vastasi oikopäätä, että näin on hyvinkin saattanut käydä ja tarjoutui jopa lähettämään lisää sitä alkuperäisen sukan lankaa.

Tohkeissani jatkoin sukanterän neulomista. Yhtään en ajatellut, että ohjettakin voisi vilkaista välillä. Sileän oikean sijasta neuloinkin varren pitsineuletta koko teräosan. Sukasta tuli ihan sievä ja lankakin riittää juuri ja juuri toiseen samanlaiseen. Vähän tuli pieni minulle, mutta onhan noita sironilkkaisia miniöitä.

Yhden sukan sijaan sainkin nyt neuloa kolme. Alan tykästyä sukkien neulomiseen, josta en ennemmin ole pitänyt.

 18220.jpg

"Sukkapari" vielä kerran.

Lapas- ja pipovaihtoonkin olen ilmoittautunut. Saas nähdä kuinka siinä käy...