Niinpä sitten minäkin sorruin tähän. Aloin myöhäissyntyisenä matkia teitä muita, joiden upeat mysteerihuivit komistavat blogejanne. Neulon siis äidiltä perimistäni Ilves-konelangoista itselleni herrasteluhuivin. Vitosen puikoilla, 100g/ 555m, puikkosuositus 2-2½.

shawl2.jpg

Ajattelin, etten englanninkielisestä ohjeesta mitään ymmärtäisi ja että joutuisin taistelemaan piilossa häpeillen, kun en kuitenkaan kehtaisi myöntää, etten pärjää ohjeelle ikinä. (Olipas kummallinen ilmaisu!) Ohje osoittautuikin ihan järkeenkäyväksi, ainakin näin clue3:a aloitellessa. Nämä kuvalliset kaavio-ohjeet tai pelkät kirjainlyhenteet, kuten esim.wavyssa, ovatkin minulle paljon helpompia hahmottaa kuin pitkät sanalliset sepustukset. On muuten addiktoiva neule, ihan Fifin luokkaa. Tämänkin on joku ehtinyt todeta jo ennen minua. Plääh.

Ohuita koneneulontalankoja minulle on siunaantunut 5-10 kiloa. Suurin osa parittomia eli pieniä eriä kutakin. Laskeskelin, että jos yhdestä kilosta neuloo 6 mysteeriä ja neulomiseen menee vaikkapa kuukausi, niin minä neulon näitä vielä vuonna 2010. Eikä maksa mitään tai ehkä puikkoja joutuu uusimaan joskus. Ehe ehe.