Kiitos Minnalle hauskoista ja omaperäisistä kysymyksistä. Vähän olivat vaikeita ja vastaukset venyivät kovin monisanaisiksi. Mitä muuten mahtanee sana meemi tarkoittaa? Eli mistä se juontaa juurensa, ihmettelen vaan. Ja nyt niihin vastauksiin.

Missä säilytät puikkojasi?

Suorille puikoille ompelin viime talvena kotelon. Tuli kuitenkin vähän prototyyppimäinen. Mitoitusta pitäisi vielä tarkentaa. Sukkapuikot ja virkkuukoukut asustelevat työkalupakissa olohuoneessa. Pyöröpuikot ovat mapissa muovitaskuissaan koon mukaan järjesteltyinä. Tämä ei ole toimiva systeemi ja aionkin ommella pussukan vähän tähän tyyliin. Puikkoja löytyy joskus myös muista paikoista kuten kissan hiekkalaatikosta, kukkapenkistä jne. 

Mikä on lempivärisi ja lempivaatteesi?

Sininen on ehdoton ykkösväri. Musta, luonnonvalkoinen, beige ja kaikki harmaat ovat myös lemppareitani. Lempivaatteeni on kaiketi mustat vakosamettihousut, joita olen käyttänyt kesät talvet jo - kauheeta - kolme vuotta. Toinen on harmaa, kukkakuvioinen T-paita, josta poikani kysyikin, etteikö muorilla ole muita vaatteita ollenkaan.


Näkyykö neulontaharrastuksesi ulospäin? Neulotko yleisillä paikoilla tai onko päälläsi aina jotain omatekemää? Säilytätkö puikkoja korvan takana?

Neulon julkisissa kulkuneuvoissa, odotushuoneissa, matkustusterminaaleissa, kahviloissa, uimarannalla jne. Kaupan kassajonossa tai kävellessä neulomista en ole vielä kokeillut. Päälläni ei useinkaan taida olla itseneulottua, -ommeltua kylläkin. Puikkoja korvan takana? Heh heh, pitääpä pistää (vihje!) korvan taakse! Nutturaneulana olen bambuista lyhyttä puikkoa käyttänyt. Silmukkamerkkejä taas ajattelin ruveta käyttämään korvakoruina. Olisivatpahan aina saatavilla.

Millaisia muistoja sinulla on koulun käsityötunneista? Tämä on puhtaasti ammatillista mielenkiintoa.

Lapsena olin motorisesti kovin kömpelö ja inhosin kässätunteja. Virkkukoukkua ja ompeluneulaa pidin opettajan mielestä aivan väärin hyppysissäni. Kerran alaluokilla virkkasin ihan siistin nuken pipon, mutta opettajapa kysäisi sitten, oliko äitini virkannut sen. Ja harsimista tietenkin opin inhoamaan koulussa enkä harsi mitään enää ikinä!

Artesaaniopiskelujeni aikana en yhtään voinut sietää, jos minua tultiin neuvomaan ennenkuin olin apua pyytänytkään. Minua ei miellyttänyt opettajien tarve ohjailla työtäni johonkin suuntaan - siis opettajan työksi.


Kenelle julkisuuden henkilölle haluaisit kutoa villapaidan ja millainen se olisi?

Tämä oli paha. Ei meinaa just tulla mieleen yhtään julkisuuden henkilöä, äääh. No, sanotaan sitte, että Ruotsin pääministeri Göran Perssonille mustan tai tummanvirheän villapaidan, jossa vaaleanpunaisia, tanssivia kirjoneulepossuja. Mors grisar är vi allihopa...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Löytyisiköhän vapaaehtoista haastateltavaa minullekin? Kysymyksiä en en kyllä ehdi laatimaan ennen sunnuntai-iltaa.