Harmonisen sisustuksen ensimmäinen ja tärkein sääntö on: Siivoa kotisi! Kunpa jaksaisinkin aina tätä ohjetta noudattaa. Vähentämällä tavarapaljoutta ja järkeistämällä säilytystiloja vapautuu jostakin kummallisella tavalla energiaa ja luomisprosessikin voi taas jatkua. Kaikkia kohteliaita kommentoijia voin valistaa, että valokuvissa, varsinkin näissä ottamissani sumuisissa, ei kaaos pääse oikein oikeuksiinsa. Oletteko koskaan katsoneet kotianne peilistä? Peilikuvakin sievistää, samoin valokuva.

Olen vakavasti päättänyt siivota työhuoneeni tulevan viikonlopun aikana. En niinkään vieraita varten, vaan helpottaakseni harrasteluani. Huoneessa pitää toki mahtua liikkumaan pelkäämättä, että jotain rojahtaa päälle. Hyllyjen luokse pääseminenkin on melko olennaista, mikäli sieltä jotain haluaa hakea. Tällaisista työtiloista olen haaveillut vuosia. Siltikään en ole tyytyväinen. Nälkä kasvaa syödessä. Huone on liian pieni. Aikaa on liian vähän. Kaikkea kivaa ei ehdikään yhden elämän aikana kokeilla ja tehdä.

Kunpa oppisin, ettei harrastuksiaan kohtaan tarvitse tuntea suorituspaineita! Paljon olen oppinut teiltä blogilaisilta. Luulin ennen, ettei kukaan muu aloita uusia töitä ennenkuin vanhat ovat valmiit. Kuvittelin aina, että olen ainoa, joka kerää nurkat täyteen tarpeistoa pahan päivän varalle.